Onder de motorkap


* Koelvloeistof reservoir dient als een expansievat voor de koelvloeistof. Zoals de naam al zegt :Koelvloeistof is bedoeld om de motor te koelen.

* Remvloeistof reservoir. Dit niveau daalt door het slijten van de remblokken. Daalt de remvloeistof onverwacht snel. Laat dan het remsysteem controleren

Olie bijvullen. Mocht het oliepeil te laag zijn dan kun je hier olie bijvullen. Vul echter nooit meer dan 0,5 liter bij. Zowel teveel als te weinig olie kan schade aan de motor toebrengen. Controleer daarom regelmatig de motorolie

* Olie peilen.  Aan te raden is om 1 keer per maand je olie te peilen.  Dit doe bij een koude motor. Haal de peilstok uit de motor en veeg de olie van de peilstok. Steek de peilstok weer in de motor en haal hem er opnieuw uit.

                     Controleer onder aan de peilstuk of er voldoende olie in de motor zit. ( Kijk eventueel in de gebruikershandleiding hoe dat moet )

* Ruitensproeiervloeistof.   Omdat het zicht door de voorruit erg belangrijk is, moet je regelmatig je ruitensproeiervloeistof bijvullen. Dit is iets wat je prima zelf kan.  Bij bouwmarkt, garage of tankstation is de gewoon te koop.

* Accu.  Controleer regelmatig of de polen van de accu geen aanslag hebben. Start de auto steeds minder goed, laat dan je accu bij de garage controleren.